Sort ibis på udflugt til det skønne Als

Fire sort ibis observeret ved Torup Made på Als

sort ibis torup made 110522 Vi skal til Donau-floden og Sortehavets bredder for at finde artens naturlige jagtmarker. Overvintrer i et lille antal i Irak, Israel og Saudi Arabien. Vådområder og mudderflader er artens naturlige habitat.

Kjeld Hansen og frue var på tur til Torup Made og observerede den første af - nu fire sorte ibis - som holder til ved Torup made. Kjeld beretter d. 11. maj 2022 følgende til Jesper Leegaard, DOF Sønderjylland:

"Overraskelsen ligger og venter, efterfulgt af en begejstring over naturens mangfoldighed. Det er fascinationen ved vor hobby. Således begav Karin, min hustru, og jeg os ud i det ukendte. Turen skulle gå til Torup Made på Midtals. Håbet om en god fugleoplevelse i attraktive omgivelser kunne sikkert opfyldes her. Et hurtigt overblikskig afslørede en mørk fouragerende fugl af størrelse som en hejre, kun torsoen var synlig, og mit umiddelbare gæt på arten var Sort stork. Tvivlen nagede, og et efterfølgende mere systematisk gennemsyn måtte forkaste denne forhastede bestemmelse. Med optimale betingelser for observationen var tanken om en ibis-art snart fremme. ”Fugle i felten” konsulteredes for en præcis bestemmelse. Jeg havde aldrig forestillet mig et så særpræget bekendtskab.
Den ukendte observation er en mulighed. Vi kan ikke abonnere på sjældenheder, og det er netop det fine ved at være fuglekigger. Udlært bliver vi aldrig, gudskelov."

DOF Sønderjylland/pdb
11. maj 2022