Boligbirding 2020.

Boligbirding 2020

Håber alt vel her i disse coronatider. Heldigvis er vi ikke så hårdt ramt i det sønderjyske med antal syge som i resten af landet. Men vi er da ramt på den måde, at vi ikke kan tage ud at rejse. Ej heller kan vi være så sociale som vi plejer at være. Men kigge på fugle det har vi da heldigvis stadigvæk lov til. Og boligbirding er da heldigvis noget vi kan gøre hjemmefra uden at udsætte os selv for smitterisiko:-)

Med 18 aktive deltagere i Boligbirding 2020 i Sønderjylland er vi meget godt repræsenteret, da dette svarer til næsten 10% af alle deltagere i hele landet. Det samlede antal deltagere er 192. Tak for det. De mest aktive eller dem med de bedste haver er Martin Jessen med 85 arter, Gert Lystrup Jørgensen med 84 arter og Oliver Laursen med 63 arter. Jeg er selv kommet op på 55 arter, da jeg endelig er kommet i haven og har fået lidt ferie.

Netop udfløjet solsort unge. Foto Jørn Vinther Sørense

Projektlederen Lasse Braae ønsker at lave en månedsrapport så I må gerne få opdateret senest den 2. maj, hvad I har set til og med april måned.

Der er allerede observeret mange sjove arter i år. Selv har jeg haft en overflyvende og kaldende gulirisk. Min første siden 2012. Jeg fik den desværre ikke under Atlas-projektet:-( Af andre interessante iagttagelser i det sønderjyske skal nævnes slørugle, stor hornugle, sorthovedet måge og sort glente. Desværre er vores formand ikke med i projektet. Han har ellers haft en mellemflagspætte hængende i en af sine mejsekugler den 22. april. I mine 50 år som aktiv fuglekigger er det endnu ikke lykkedes for mig at finde en SU-art på min matrikel. Så tillykke med den Gert:-)

Mon ikke der bliver tilføjet nye fugle i maj. Mursejleren kan de fleste af os nok få at se, og måske kommer en lærkefalk ind over på træk.

God fornøjelse med fuglekiggeriet!

Jørn Vinther Sørensen