Fugletur med OAG

Fugletur med OAG Schleswig-Holstein

Bestyrelsen i DOF Sønderjylland har en god venskabsafdeling i OAG, Ornithologische Arbeitsgemeinschaft Schleswig-Holstein, som vi mødes med en gang om året. Hvert andet år arrangerer tyskerne en tur i Slesvig Holsten, og hvert andet år arrangerer vi danskere en tur i Danmark.

I år var det vores tur til at arrangere en tur, og lørdag d 3. april mødtes vi 4 tyskere og 4 danskere i Aventoft, lige syd for grænsen. Der snakkede vi om, hvilke fugle og lokaliteter, vi gerne ville se, og det endte med, at vi nåede at besøge Hassberger See, Nørresø og Rickelsbüller Koog. Det blev til en god dag med bl.a. skestorke, rovterne, sortterner, stribet ryle, sortklirer, brushøns, savisanger samt mange spørgsmål om, hvad det var for en art, der nu var at se i et teleskop og hvad den hedder på tysk. Vi jagtede også gulben, men forgæves.

Det blæste kraftigt den dag, men ved Nørresø kunne vi sætte os ned på læ-siden af diget, og så blev det lettere at se fuglene.

Personligt synes jeg, at det er spændende at snakke med tyskerne om deres interesser for fugle og natur, hvordan de organiserer sig i OAG, og hvilke arrangementer de laver. Jeg ser de tyske lokaliteter som en del af mit ”fugleområde”, og da jeg ikke lader landegrænsen begrænse mine oplevelser og udfordringer, har jeg besluttet at tage på en eller flere guidede ture til Slesvig Holsten i løbet af efteråret.

Jeg må indrømme, at jeg er meget udfordret, når jeg skal huske de tyske navne på fugle og de udsagnsord, der hører til i fuglenes verden, men tyskerne hjælper mig, og så er det godt, at vi har Gabor med på disse ture. Han er meget dygtig, for han kan både kigge på fugle, bestemme dem og fortælle deres navne på både dansk og tysk. Det er ret imponerende, og det gav også anledning til nogle sjove forvekslinger en gang i mellem.

Ole Tønder