Klaus Malling Olsen Foredrag og Kursus     KMO portraet C KMO

 FOREDRAG:

Efterårets fugle: almindeligheder og sjældenheder.
Torsdag den 31. august 2017, kl. 19.30 – 22.00
Sted: Haderslev. 

I auditoriet på Haderslev Katedralskole
Christiansfeldvej 31
6100 Haderslev.
Hovedindgangen ligger midt på bygningen, ved overdækningen til en anden bygning.
Vi sørger for afmærkning

September er den første efterårsmåned, og fugletrækket er på sit højeste. Denne aften formidler KMO på sin velkendte levende og morsomme facon kendetegn på både almindelige og sjældne fugle, der hører efteråret til. Citat: ”Skal der snakkes sjældenheder hos KMO, skal man kende sine almindeligheder først!”. Du lærer om kendetegnene på pibere, vipstjerter og sangere samt et udvalg af andre arter, heriblandt dem, der er særligt aktuelle netop i år. Det kan være alt fra Albatros til Vandsanger. 

KMO Foredrag 2016 1

Foredraget henvender sig til alle, der er interesserede i fugle – alle er velkomne og der er gratis adgang. Ingen tilmelding.

Arrangør: DOF Sønderjylland

 

Kursus med Klaus Malling Olsen: Det tidlige efterårs specialiteter
Fredag den 1. september kl. 16 -21 samt tur i felten enten lørdag den 2. september eller søndag den 3. september

Denne gang er der fokus på det tidlige efterårs rovfugle og vandfugle. Du lærer nye kendetegn på kærhøgene og på de unge vadefugle som rylerne, kobbersnepper og klirer, ligesom de sjældnere arter som stribet ryle og prærieløber indgår. På tiden for kurset er der fortsat terner, og vi gennemgår de arter, der er mulige. Hvis det har interesse tager vi også kendetegn for de "nye måger": Kaspisk måge og middelhavsmåger. Det hele naturligvis sat op mod vores almindelige arter.

 

Program:

Fredag den 1. september kl. 16 – 21. Alle deltagere mødes på Røde Kro, Vestergade 2, 6230 Rødekro.  Gennemgang af udvalgte arter, som vi har chancer for at finde i felten efterfølgende. Klaus Malling Olsen melder ud, hvilke lokaliteter vi skal besøge på turene i felten efterfølgende. Vi  aftaler samkørsel. Vi spiser aftensmad på Røde-Kro.

Efter den fælles teoretiske gennemgang om fredagen deles deltagerne, så nogle kommer med på tur i felten om lørdagen, andre om søndagen.

Lørdag den 2. september / søndag den 3. september, begge dage kl. 9 -16/17. Hele dagen i felten. Vi tager på tur til de lokaliteter, der har rummet flest fugle den seneste tid. Om det bliver Vadehavet, marsklandet eller den østlige del af Sønderjylland afgøres ud fra dagsfriske rapporter. Vi håber på godt med fugle, der vil blive gennemgået grundigt i felten.

Pris: 450 kr. som dækker teori om fredagen samt aftensmad med 1øl/vand fredag aften. Tur i felten enten om lørdagen eller om søndagen. Kursusafgiften opkræves, når deltagerne er blevet optaget på kurset. Øvrig forplejning og transport er for egen regning. Kurset er kun for DOF-medlemmer og der er begrænset deltagerantal.

Tilmelding til: Elisabeth Bech, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., mobil: 20 40 69 19

Ved tilmelding bedes du anføre, hvilken dag (lørdag eller søndag) du gerne vil deltage i turen i felten. 


Nedenstående foto: Elisabeth Bech

KMO kursus 2016 C Elisabeth Bech WEB

Arrangør: DOF Sønderjylland